Welkom op de site van brandweer Kockengen.

Wij willen jou een beeld geven wat wij als brandweermannen/vrouwen voor taken uitvoeren. Je kunt een kijkje nemen in het menu voor diverse informatie, de uitrukken, vaardigheidstoetsen en activiteiten. Daarnaast vermelden wij ook enkele links waar je kunt lezen over de brandveiligheid in en om jou huis of bedrijfspand. Brandweer Kockengen is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Heb je hart voor je woonplaats en heb je altijd bij de brandweer gewild? Of bedenk je nu pas: dat is misschien wel iets voor mij?

Ben je minimaal 18 jaar, verkeer je in goede conditie en gezondheid en ben je voorbereid op het onbekende, sta je stevig in je schoenen, praktisch ingesteld en kun je goed functioneren in een team. Dan zijn wij op zoek naar jou. Bent je enthousiast na wat je hebt gelezen en wil je de uitdaging aangaan om lid te worden bij het korps, kijk dan onder home en contactformulier.

Als je dit invult word er zo spoedig mogelijk contact opgenomen door postcommandant Tijmen de Jong.

Laatste uitruk

P 1 WATERONGEVAL

2019-01-22 14:46:39
P 1 Waterongeval N401 1,2 Kockengen 091311X 098191 093731

P 2 AFLOSSING GEBOUWBRAND

2019-01-22 11:47:51
P2 Aflossing Gebouwbrand Leusden

P 1 GEBOUWBRAND

2019-01-22 09:43:25
P 1 Gebouwbrand (schoorsteen) N226 Re - Arnhemseweg Leusden 093767 093731 096167 096131

P 2 DIER-IN-NOOD

2019-01-16 08:39:44
P 2 Dier-in-nood Ow Portengen 3.09 Kockengen 093731

1

P 1 GEBOUWBRAND

2019-01-02 18:02:00
P1 Gebouwbrand (schoorsteen) Spengen Kockengen 091351 093767 093731 096167 096131 091531

Het alarmnummer 1-1-2 is er voor spoedeisende hulp! Bij een brand bel je altijd 112, of de brand nu groot of klein is. Bel kort en zakelijk. Je bent misschien opgewonden, maar je helpt de brandweer door de informatie rustig en beknopt door te geven. Luister naar de vragen die de telefonist(e) stelt en geef gerichte antwoorden. De informatie wordt gebruikt om te bepalen waar en met hoeveel man de brandweer uit zal rukken.

VRU - VRU Brandweer - Brandweervereniging

De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. In de Veiligheidsregio Utrecht werken de brandweer en de GHOR nauw samen, ieder vanuit de eigen invalshoek. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

De Veiligheidsregio Utrecht heeft een regionale brandweerorganisatie die niet alleen branden blust, maar ook moet voorkomen door te adviseren over brandpreventie. Het bestuur van een veiligheidsregio is verantwoordelijk voor het functioneren van de regionale brandweer.

De brandweervereniging is de personeelsvereniging van het brandweerkorps. De vereniging staat formeel los van de Veiligheidsregio en de Regionale Brandweer en wordt door de leden zelf geleid. Alle manschappen van het korps zijn lid van de vereniging. Zeer belangrijk voor het brandweerwerk is dat je blindelings op elkaar kunt vertrouwen. Naast dat de brandweerlieden veel met elkaar oefenen, worden er activiteiten met elkaar georganiseerd. De vereniging verzorgt de saamhorigheid door o.a. het organiseren van activiteiten voor de korpsleden, hun gezin en oud-leden. Zo leren we elkaar ook onder andere omstandigheden kennen.

Meer informatie over onze veiligheidsregio is te vinden via Wikipedia.

Presentatie Rietenkap BrandBestrijding

Rietenkap brand Leusden 22 januari 2019

Bel

Het alarmnummer 1-1-2 is er voor spoedeisende hulp! Bij een brand bel je altijd 112, of de brand nu groot of klein is. Bel kort en zakelijk. Je bent misschien opgewonden, maar je helpt de brandweer door de informatie rustig en beknopt door te geven. Luister naar de vragen die de telefonist(e) stelt en geef gerichte antwoorden. De informatie wordt gebruikt om te bepalen waar en met hoeveel man de brandweer uit zal rukken.

Help

Help de brandweer door je huisnummerbord altijd goed in het zicht te houden. Het komt voor dat de brandweer kostbare tijd verspilt, omdat het huisnummer ergens verborgen achter planten of andere zaken zit, waardoor het juiste huis niet snel gevonden kan worden. Je helpt de brandweer ook met een zogenaamd meterkastplan. Hang in de binnenkant van je meterkast een A4 waarop je je naam en het telefoonnummer van je mobiel vermeld. Zet er de namen en adressen op van personen die moeten worden gewaarschuwd bij een calamiteit. Zet er de naam en telefoonnummer van je huisarts bij.

Info

De informatie die gevraagd wordt, zal bestaan uit het vragen van je naam en telefoonnummer. Je zult gevraagd worden naar de exacte plaats van de brand ( of het ongeval ), hoe de stand van zaken is en of er slachtoffers ( hoeveel, welke verwondingen ) zijn.

Gratis

Ja bellen om hulp is gratis en hulp ontvangen is ook gratis! Het wordt betaald door de gemeentelijke belasting. In 2009 bedroegen de uitgaven van alle Nederlandse gemeenten aan de brandweer ruim 1 miljard euro. Per inwoner waren de kosten van de brandweer gemiddeld 66 euro.

Onderweg

De brandweer zal proberen zo snel mogelijk ter plaatse te komen. Soms zijn ze er binnen een paar minuten, soms duurt het wat langer. Vaak heeft dat te maken met oponthoud onderweg. De brandweer moet ook meteen bij de boven- en ondergrondse brandkranen kunnen komen ( en soms staat daar een auto op geparkeerd, die eerst weggesleept moet worden ).