Op zaterdag 23 maart 2013 toog ons verniewde wedstrijdteam naar Maarssen voor ‘De Onderlinge’. Een brandweerwedstrijd tussen 11 korpsen uit de omtrek.

 

Er was een melding van een containerbrand die vlak bij een bedrijfspand stond, eenmaal ter plaatse bleek er een slachtoffer bij te zijn, dat was degene die bij het bedrijf werkte en geprobeert had de brand te blussen maar er brandwonden aan over had gehouden.

Nadat 1 en 2 de containerbrand geblust hadden bleek na verdere verkenning er geen brand meer te zijn. Op dat moment kwam de BHV-er van het bedrijf naar buiten rennen, overstuur, dat zijn collega bekneld zat tussen rollen papier(elk 1900 kg). Nadat 3 en 4 het slachtoffer gestabiliseert hadden en de ambulance ter plaatse was. Kon er begonnen worden met het opheffen van de beknelling.

Toen eenmaal het slachtoffer bevrijd was, kon deze afgevoerd worden met de ambulance en kon de brandweer beginnen met het inpakken van het gebruikte materiaal. Tijdens de wedstrijd word je beoordeeld door de jury, zij letten op wat je uitvoert, op wat voor een manier je het uitvoert, of het veilig is, wat je verteld tijdens je handelen en of de brand binnen de tijd geblust wordt en/of een slachtoffer binnen de tijd gered wordt. Op deze manier behaal je punten en dit zorgt uiteindelijk voor een eindplaats.

Om 18:00 uur was in de brandweerkazerne van Maarssen de prijsuitreiking. Van de 11 korpsen is brandweer Kockengen geëindigd op een 4e plaats.

 

 

 

Bij de brandweer zijn er verschillende soorten wedstrijden,

Er wordt begonnen met de provinciale wedstrijden, op het gebied van brandbestrijding (tas hd ) en op het gebied van technisch hulpverlening (112) en grootschallige inzetten (hoofdklasse).

indien men bij de eerste 3 winnende ploegen eindigt volgt er een volgende ronde, dit noemen zij de gewestelijke wedstrijden, ook deze zijn er op het gebied van brandbestrijding, technisch hulpverlening en grootschallige inzetten.

Mocht het dan weer gebeuren dat je bij de eerste 3 winnende ploegen zit, ga je door naar de landelijke wedstrijden ook deze zijn op het gebied van brandbestrijding, technisch hulpverlening en grootschallige inzetten en strijd je voor het landskampioenschap.

Als je hierbij eerste word, ben je voor een jaarlang benoemd tot landkampioen van dat jaar.

 

In 2013 doet brandweer Kockengen mee aan de wedstrijden in de klasse brandbestrijding (tas hd) en in de klasse technisch hulpverlening (112) en aan de avondonderlinge van de kring De Waarden, Zuid Holland.

Ook organiseert brandweer Kockengen op 8 juni 2013 een brandweer wedstrijd in de klasse hoofdklasse (grootschallige inzetten) voor 7 korpsen vanuit het hele land.

 

 

 

Brandweer Kockengen doet al sinds 1938 mee aan wedstrijden en hier zijn onder andere een paar verschillende teams die hebben deelgenomen.